Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

De keuken

De 6 voordelen van koken op inductie
Op het gebied van koken zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Waar voorheen nog veel gekozen werd voor het traditionele en bekende koken op gas, kiezen steeds meer mensen tegenwoordig ook voor andere manieren.

Elektrisch koken, en dan vooral inductiekoken, is in de laatste jaren razend populair geworden en dat is natuurlijk niet zomaar. De reden dat vele mensen massaal zijn overgestapt heeft te maken met factoren als gemak en veiligheid, maar ook de groeiende milieubewustheid speelt hierin een rol. Bovendien komen er steeds meer berichten van de overheid over het afschaffen van koken op gas, vanwege het milieu. Om ook jou te overtuigen hebben wij alvast zes voordelen van inductiekoken voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?    

1. De veiligste manier van koken
Inductiekoken is de meest veilige manier van koken. Er komt immers geen vuur aan te pas. Daarnaast heeft inductie een intelligente manier van verwarmen. De inductiekookplaat verwarmt immers alleen de plek waar je pan op staat. Zodra de pan van de plaat wordt gehaald, schakelt de kookplaat vanzelf uit en kun je deze dus nooit per ongeluk aan laten staan. Veiliger kan dus niet.

2. Boosterfunctie voor snel koken
Vrijwel iedere inductiekookplaat beschikt over een boosterfunctie. Hierdoor kun je het vermogen van twee kookplaten samen voegen, waardoor verhitting tot wel 30% sneller gaat! De kooktijd van bijvoorbeeld je aardappelen of pasta vermindert hierdoor aanzienlijk, waardoor je na je lange werkdag toch binnen een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel zet.

3. Flexibel koken met flexzones
Waar je bij het traditionele koken op pitten rekening moet houden met het formaat van je pan, kies je bij een inductiekookplaat met flexzones zelf waar je je pan neerzet. De kookplaat detecteert waar iets staat en verwarmt dat deel. Het formaat of vorm van je pannen is daardoor niet meer een probleem. Met een inductiekookplaat is alles mogelijk.

4. Inductie doet het werk voor je
Een van de grote voordelen van koken met inductie is dat de kookplaat al het werk doet voor jou. Je stelt de gewenste temperatuur en tijd in en de kookplaat doet de rest. Water dat overkookt of eten dat aanbrandt kan niet meer gebeuren in jouw keuken. En als het nodig is, kun je zelfs even de keuken verlaten om iets anders te gaan doen. Handig toch?

5. Energiezuinig en vriendelijk voor het milieu  
Inductiekoken is goed voor het milieu én daarmee dus ook voor je portemonnee. Wat wil een mens nog meer? Bij inductiekoken wordt een groter gedeelte van de verbruikte energie omgezet in warmte, in vergelijking met andere vormen van koken. Bovendien verwarmt de inductiekookplaat alleen het gedeelte waar de pan op staat en gaat er dus geen energie verloren.   

6. Gemakkelijk schoon te maken
De inductiekookplaat die in verschillende formaten verkrijgbaar is, wordt nauwkeurig verwerkt in het keukenblad. Er zijn geen randen aanwezig waardoor je een strakke look in je keuken creëert. Benieuwd hoe dit eruitziet? Bekijk dan eens deze moderne keuken waarin de inductiekookplaat uitstekend verwerkt is. Ook niet geheel onbelangrijk, door deze egale verwerking van de kookplaat is het aanrecht gemakkelijk schoon te maken. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in dit blog boordevol handige schoonmaaktips voor iedere keuken.

Ben je enthousiast geworden over het gebruik van inductiekookplaten in de keuken? Breng dan eens een bezoekje aan de showrooms van Brugman keukens & badkamers! De specialisten van Brugman voorzien je graag van nog meer informatie over deze duurzame kooktrend.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.