Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Acties

Gourmetshakshuka van Jigal
Heerlijke kwarteleitjes in tomatensaus!

Ingrediënten
2 rode paprika’s 
1,3 kilo trostomaten 
Eenvoudige olijfolie 
4 grote tenen knoflook, grof gehakt 
1 kleine rode chilipeper, in ringetjes 
1 tl paprikapoeder 
1 tl komijnpoeder 
Snuf suiker 
1 blikje tomatenpuree (70 g) 
½ aubergine 
200 gram seitan 
32 kwarteleieren 
Za'atar 
Sumak   

Bereiding   
Rooster voor de matboecha de paprika's boven open vuur of als je geen gasfornuis hebt, onder de grill. Doe in een plastic zakje en laat afkoelen. Veeg het zwartgeblakerde vel van de paprika's en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. 
Breng een pan water aan de kook. Kerf de tomaten in met een mes en blancheer om de beurt in 20-30 seconden. Laat schrikken onder de koude kraan en ontvel tijdens het blancheren van de volgende tomaat. Snijd de ontvelde tomaten in grove stukken. 
Verhit een scheut olijfolie in een pan waar een deksel op kan. Fruit de knoflook, chilipeper en specerijen 1-2 minuten. Voeg daarna de tomaten, paprika, suiker, tomatenpuree en flinke snuf zout toe. Laat afgedekt 1 uur op laag vuur smoren. Haal daarna de deksel eraf en laat nog zeker 1 uur indikken tot een gebonden saus. Roer af en toe. Proef de matboecha nadat die is afgekoeld en breng eventueel verder op smaak met zout, peper en suiker. Bewaar de matboecha in de ijskast.   
Snijd de aubergine en seitan in piepkleine dobbelsteentjes en zet apart.   
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe een scheutje olijfolie in het hete gourmetpannetje. Voeg 1 eetlepel aubergineblokjes toe en fruit 1-2 minuten. Voeg 1 eetlepel seitanblokjes en 2 eetlepels matboecha toe. Breek zodra de matboecha heet is 2 kwarteleitjes en laat garen in de saus. Breng de eierdooiers op smaak met een snuf zout en garneer met za'atar en sumak.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.