Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Lekkernijen

Affogato met fudge chocolate brownie ijs
Verdronken koffie in zelfgemaakt ijs

Voor 1 liter ijs

Ingrediënten
500 ml verse slagroom 
1 zakje Lonka fudge chocolate brownie   
220 gram gecondenseerde melk 
1 espresso 

Bereiding
Hak de fudge chocolate brownies in kleine stukjes. Smelt de helft van de zak fudge au bain-marie met een scheutje melk. Dit betekent dat je een pannetje water aan de kook brengt, en hier een kommetje op zet die hier precies in past. Als de stukjes goed gesmolten zijn meng je ze even zodat het een egale massa is zonder stukjes. Laat het daarna iets afkoelen, maar niet te lang. Het mengsel wordt dan dik en stroperig.
Klop de verse slagroom samen met de gecondenseerde melk luchtig en voeg dan de helft van de stroperige chocolade fudge toe. Klop net zolang totdat er strepen te zien zijn in het mengsel. 
Vul de bak met het ijs en verdeel hier bovenop de andere helft van de chocoladesaus en stukjes fijngehakte fudge. Zet de bak in één nacht in de viezer. 
Haal een halfuur voor serveren het ijs uit de vriezer, zodat je mooie bollen kunt scheppen. Schep een bol ijs in een glas en schenk hier de hete espresso overheen.  
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.