Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Koffietijd challenges

Appeltaart brulee
Geïnspireerd door de klassieke crème brulee

Voor 10 personen  

Ingrediënten
Voor de appelcake:
200 gram boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
225 gram kristalsuiker
3 eieren
200 gram bloem
10 gram bakpoeder
3 el melk
2 Elstar appels
1 tl gemalen kaneel
Poedersuiker voor het afbranden 

Voor de vanillesaus:
1 vanillestokje
200 ml slagroom
100 ml melk
60 gram suiker
3 eidooiers  

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter.
Klop met een mixer de boter samen met 200 gram kristalsuiker romig in een grote kom en voeg daarna één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix het op een lage stand tot een glad beslag. Meng dan tot slot de melk erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Meng in een kommetje deze blokjes met 25 gram kristalsuiker en wat kaneel. Verdeel dan de blokjes over het cakebeslag.
Bak de appelcake op 180 graden gedurende ongeveer 40 minuten tot de cake mooi goudbruin en gaar is. Laat de cake in goed afkoelen in de vorm en zet hem weg tot gebruik.
Terwijl de appelcake aan het afkoelen is, gaan we de vanillesaus maken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, 1 eetlepel suiker, het vanillemerg en de vanillestokjes aan de kook, pas op dat het niet overkookt!
Roer ondertussen 60 gram suiker glad met de eidooiers. Terwijl je hier goed in blijft roeren, giet je een gedeelte van de kokende room hierbij. Je hebt nu familie gemaakt! Giet dan de “familie” terug in de pan en blijf goed roeren met een spatel. Verwarm de saus weer zodat hij gaart maar zorg ervoor dat de saus niet gaat koken, dan raakt hij in de schift! Je kan de saus zowel warm als koud serveren.
Als de appelcake goed is afgekoeld, bestrooi je hem met suiker en brand je het af met een crème brulee brander.
Serveer het op een mooi schoteltje met de warme of koude vanille saus.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.