Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Aubergine schnitzels
Met een zelfgemaakte TLV-specerijenmix

Voor circa 15 stuks  

Ingrediënten
6 el paneermeel/panko
2 el za’atar
1 el TLV-specerijenmix/ras el hanout/baharat
1 el sesamzaad
1 el nigellazaad
1 lange, dunne aubergine
Grof zeezout
2 el bloem
2 eieren, geklutst
Zonnebloemolie
3 el yoghurt
2 el rauwe techina
2 takjes munt, blaadjes fijngehakt
1 tl citroensap  

Voor de specerijenmix:
2 el komijn
1 el koriander
2 tl kruidnagel
1tl gedroogde gemberwortel
2tl gedroogde geelwortel (kurkuma)
1 el kaneel
2tl pimentkorrels
0,5 tl gedroogde chili- of cayennepeper
0,5 tl kardemom
1 tl nootmuskaat
2 tl paprikapoeder  

Extra benodigdheden: vijzel (en kruidenmolen).  

Bereiding
We gaan eerst de specerijenmix maken. Dit kun je het beste doen met een kruidenmolen, maar dit kan ook met een vijzel.
Zet de molen op de fijnste stand. Maal de komijn- en korianderzaden en de kruidnagels fijn.
Stamp het kaneelstokje, de pimentkorrel en de chilipepertjes samen met de gember- en geelwortel in de vijzel en haal ze daarna door de molen.
Kneus de kardemompeulen (ongeveer 6) en wip de bruinzwarte zaadjes eruit. Gooi de peulen weg en haal de zaadjes door de molen.
Vervolgens rasp je de nootmuskaat en mix je dat door de overige kruiden samen met het paprikapoeder.
Bewaar de specerijenmix in een afsluitbaar jam- of weckpotje.  

Voor de schnitzels meng je het paneermeel, de za’atar, de specerijenmix, het sesamzaad en de nigella in een diep bord. Dit zet je weg tot gebruik.
Meng voor de saus de yoghurt, techina, munt en het citroensap door elkaar. Je kan de saus eventueel verdunnen met een beetje water of melk. Zet de saus in de koelkast tot gebruik.
Snijd de aubergine in ronde plakken ter dikte van een vinger. Bestrooi de plakken met grof zeezout en haal achtereenvolgens door de bloem, de geklutste eieren en het paneermeel en druk het daarna goed aan.
Zet een koekenpan op het vuur met een flinke laag olie. Als de olie goed warm is, bak je de gepaneerde plakken aan beide zijden op hoog vuur goudbruin. Laat de schnitzels daarna goed uitlekken op keukenpapier en eet ze daarna snel op samen met de yoghurtsaus.
Eet smakelijk!

Recepten komen uit het kookboek "TLV" van Jigal Krant.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.