Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Drie hapjes van de BBQ
Groene asperges, crostini's en ananas van de BBQ

Ingrediënten
Voor de asperges:
2 bossen groene asperges
1-2 el olijfolie
4 eieren
160 gram volle kwark
2 el mosterd
1 el appelazijn
2 el kappertjes, fijngehakt
4 el bieslook, fijngehakt
4 el tuinkers, fijngehakt  

Voor de crostini’s:
3 preien
100 ml olijfolie
0,5 stokbrood, in dikke sneetjes
5 el mayonaise
1 citroen, sap en rasp  

Voor de ananas:
1 rijpe ananas
1 el gemalen steranijs
1 chilipeper
1 limoen, sap en rasp  

Bereiding
Zet de barbecue aan en laat hem goed heet worden.  

Voor de asperges:
Wrijf de asperges in met de olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Rooster ze in circa 5 minuten aan twee kanten op de barbecue. Afhankelijk van hoe dik ze zijn, kan dit iets langer of korter duren.
Zet een pan met water op het vuur en kook de eitjes zacht in 5,5 minuut (6 minuten als ze uit de koelkast komen). Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water.
Maak ondertussen de saus door de kwark te mengen met de mosterd, azijn, kappertjes en de helft van de kruiden.
Als de asperges klaar zijn verdeel je ze over 4 borden en lepel je de saus erover heen.
Pel de eitjes, snijd ze doormidden en leg ze op de saus. Bestrooi tot slot alles met de resterende kruiden.
Eet smakelijk!  

Voor de crostini’s:
Rooster de preien afgedekt op de barbecue in circa 20 minuten gaar. Draai ze af en toe om zodat de gelijkmatig garen.
Haal de buitenste verbrande laag van de preien en schep deze om met olijfolie. Laat dit minimaal 1 uur trekken.
Rooster vervolgens de sneetjes stokbrood aan beide kanten op de barbecue tot er mooie grillijnen zichtbaar zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
Snijd vervolgens het groene deel van de geroosterde prei, hak het fijn en men dit met de mayonaise en het citroensap.
Leg vervolgens een schone theedoek of kaasdoek in een zeef en zeef hier de preiolie door. Gooi de inhoud van de zeef weg.
Besmeer de geroosterde sneetjes stockbrood met de preimayo en verdeel de witte preidelen erover. Druppel wat van de preiolie eroverheen en bestrooi alles met de citroenrasp.
Eet smakelijk!  

Voor de ananas:
Snijd de top, onderkant en schil van de ananas. Zorg ervoor dat alle kleine stukjes schil verwijderd zijn, deze zijn niet lekker om te eten!
Snijd de ananas dan in repen of plakken van 1cm dik en rooster deze op de barbecue tot er mooie grillijnen zichtbaar zijn.
Hak ondertussen de chilipeper (zonder zaadjes) fijn.
Leg de geroosterde ananas op een bord en bestrooi met de steranijs, chilipeper, limoenrasp en -sap.
Dit gerecht is zowel koud, als warm als op kamertemperatuur erg lekker! Vooral met een bolletje kokosijs!
Eet smakelijk!

 

Uit het kookboek "Gloeiend Groen" van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.