Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gegrilde witte asperges met tijmschoeg en pitacroutons
Asperges Tel Aviv style

Voor 4 personen  

Ingrediënten
12 witte asperges (AA)
2 groene chilipepers
2 el jonge tijm plus extra om te garneren (van een plantje)
4 el geraspte parmezaan
Sap van een ½ limoen
Extra vergine olijfolie
Eenvoudige olijfolie
1 pita
2 tl za’atar  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schil ondertussen de asperges zorgvuldig en snijd het onderkantje eraf. Wrijf de asperges in met wat olijfolie en leg ze daarna in een zware (gietijzeren) pan. Zet de asperges vervolgens gedurende 25-30 minuten afgedekt in de oven. Als de asperges uit de oven komen, moeten ze nog aan de stevige kant zijn. Ze worden immers daarna nog gegrild.
Terwijl de asperges in de oven zitten, maken we de schoeg. Het is echt van belang dat je hiervoor zo jong mogelijke tijm probeert te vinden, want hiervan zijn naast de blaadjes ook de zachte steeltjes eetbaar.
Verwijder de steeltjes, zaden en zaadlijsten van de chilipepers en pureer deze met de staafmixer glas samen met de tijm, parmezaan en het limoensap. Voeg dan kleine scheutjes extra vergine olijfolie toe totdat er een mooie gebonden saus ontstaat die een fractie dunner is dan pesto.
Dan gaan we nu de croutons maken. Snijd hiervoor de pita in kleine blokjes terwijl je een kleine pan op het vuur verhit met wat olijfolie erin. Frituur in de pan de stukjes pita tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier en hussel er wat za’atar doorheen. Zet dit weg tot gebruik.
Zet een grillpan op het vuur en laat deze gloeiend heet worden. Gril hierin de asperges aan beide kanten ongeveer 1 minuut.
Verdeel daarna de asperges over de borden en bestrooi ze met wat grof zout. Lepel er wat mooie strepen tijmschoeg overheen en bestrooi ze met de croutons. Garneer het geheel daarna af met wat plukjes tijm.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.