Ingrediënten
8 puntpaprika’s
100 g amandelen
1 ui
Halve liter water
Handje peterselie
Snufje gerookte paprikapoeder
Paprikapoeder
Zwarte peper
Een hand geroosterde pijnboompitten
Bereiding
De rookzak! Geweldig. Verkrijgbaar bij de betere kookwinkel. We doen er 8 puntpaprika's en 100 gram amandelen in en leggen hem conform de gebruiksaanwijzijng in de oven. Bak vervolgens een gesnipperde
ui. Voeg een halve liter water toe als de ui begint te bruinen. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en hak de gerookte amandelen fijn. Pureer het geheel met de staafmixer. Breng het verder op smaak met een handje peterselie, een snufje gerookte-paprikapoeder (bijvoorbeeld La Chinata), flink veel gewoon paprikapoeder en zwarte peper. Laat vlak voor het opdienen een
hand geroosterde pijnboompitten.
Gerookte paprika-amandelsoep
De aftrap van de vegan challenge.