Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Hangop met Hollandse aardbeien
Een heerlijk zelfgemaakt toetje met vers fruit

Voor 6 personen  

Ingrediënten
2000 ml karnemelk
250 gram aardbeien
1 el suiker
1 stokje vanille (optioneel)
1 citroen
Paar takjes munt  

Extra benodigdheden: Vergiet/zeef  

Bereiding
We beginnen met het maken van de hangop. Dit duurt een nachtje, maar het kost amper tijd om klaar te zetten. Zet hiervoor een zeef in een grote, diepe, kom of pan en leg een natte theedoek in de zeef.  Giet de karnemelk in de theedoek, dek het af met de deksel van een pan of plastic folie en zet een nachtje koud in de koelkast of een koude plek in huis.  
Til de volgende dag de theedoek uit het vergiet en schep de hangop in een kom. De wei, het uitgelekte vocht, kun je gebruiken in smoothies of in pannenkoekenbeslag! Het zit bordenvol proteïne.    
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en zet apart. Snijd de citroen doormidden en knijp het sap van een halve citroen over de aardbeien. Strooi de suiker over de aardbeien en laat het een paar minuten marineren. Als je het liever gezond houdt, kun je natuurlijk de suiker achterwege laten!
Snijd de munt fijn, maar bewaar een paar mooie blaadjes voor bovenop. Doe de gesneden munt en wat citroenrasp bij de uitgelekte hangop.
Pak het vanillestokje, snijd hem doormidden en schraap de vanillezaadjes er met de punt van een mes uit. Roer de hangop, munt en vanille door elkaar. 
Maak nu een kommetje op door eerst wat aardbeien onderop te doen. Schep hierboven de hangop, leg daar weer wat aardbeien bovenop en garneer het af met een mooi blaadje munt. 
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.