Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Huzarensalade
Een heerlijke lente salade met doperwten, wortelen en peterselie

Ingrediënten
400 gram aardappelen, vastkokers
3 bospeentjes
200 gram verse doperwten
2 stengels lente-ui
10 augurken
1 plak schouderham
2 eieren
1 el mayonaise
1 el magere yoghurt
1 bosje peterselie
Snufje paprikapoeder
Peper en Zout  

Bereiding
Zet een pan met ruim water op het vuur en breng deze aan de kook.
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd dan ook de wortels in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de wortels en aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet ze daarna af en laat ze even uitstomen in de pan en stamp ze daarna licht.
Doe de verse doperwten in een pan waar een deksel op past en voeg twee eetlepels water, een snufje zout en een klontje boter toe. Zet het vuur hoog en laat het maximaal 3 minuten koken. Giet het daarna niet af, het vocht gaan we nog gebruiken voor de salade. Snijd de peterselie fijn en doe de helft bij de doperwten.
Kook ondertussen de eieren zoals jij ze lekker vindt. Pieter raadt aan om dit in ongeveer 7 minuten te doen, dan is de dooier nog niet te hard. Laat ze na het koken schrikken, pel ze en hou ze apart.
Meng de yoghurt met de mayo en breng het op smaak met wat zout en peper.
Snijd dan de augurken fijn, de ham in blokjes en meng dit in een grote kom samen met de aardappelen, wortelen en doperwten.
Snijd of prak 1 eitje fijn en doe dit samen met de helft van de mayo-yoghurtsaus erbij in de kom. Snijd de lente ui fijn, voeg het toe en roer alles goed door elkaar.
Schep de salade over in een mooie schaal en garneer het met partjes van het tweede ei, de rest van de saus en peterselie. Voor een oldschool vibe strooi je er nog wat paprikapoeder overheen.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.