Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Ingelegde zoetzure groente van London
Daarmee maakt hij een kleurrijke regenboognasi!

Ingemaakte zoetzure groente

Ingredienten

200 ml water
Snufje zout
6 el suiker
250 ml azijn of kruiden azijn
1 komkommer, halve maantjes
2 bospeentjes, dikke reepjes
10 radijsjes, door de helft
1 rode ui, halve ringen
4 sjalotjes, halve ringen
8 pimentbolletjes
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 knoflookteen
Madame Jeanette, halve ringen

Bereiding
Breng het water aan de kook met de suiker, zout, de pimentbolletjes, kruidnagels, laurierblad, knoflook en madame jeannete. Zodra de suiker helemaal is opgenomen, zet je het vuur uit. Schenk de azijn erbij, roer door en laat afkoelen.
Meng alle groenten bij elkaar en doe in weckpotten, vul aan met de vloeistof tot alle groenten onderliggen. Ik maak dit altijd 1 dag van te voren klaar en laat het dan intrekken in de koelkast.
Als je je zoet zuur knapperig wilt, dan laat je het vloeistof geheel afkoelen, wil je een zachte bite, dan laat je de vloeistof een beetje afkoelen, (Lauw) en laat je het ook buiten de koelkast.  


Regenboog nasi

Ingrediënten
5 regenboog wortels, keukenmachine
½ knolselderij, keukenmachine
½ prei, fijne ringen
1 handje sperziebonen, fijn gesneden
275 gr basmati rijst, gekookt
3 eieren, geklutst
1 knoflook, fijn
1 ui, gesnipperd
1 duim verse gember, fijn
1 theelepel trassi
Scheutje sesamolie
1 eetlepel zonnebloem olie
1 klontje roomboter
¼ bos bladselderij, gehakt
Zout en peper  

Bereiding
Meng de wortels, knolselderij, prei, sperziebonen en rijst in een grote kom.
Pak een grote wok of pan, giet de zonnebloemolie er in maar laat de pan niet te heet worden. Fruit de ui en knoflook in de pan, vervolgens doe je de gember en trassi bij, bak nog 1 minuut mee en zorg dat het niet aanbrand. Doe het groente- en rijstmengsel met de boter erbij, blijf roeren met een houten lepel om alle ingrediënten goed te mengen en te bakken. Doe een scheut sesamolie erbij, lekker 4 minuten doorbakken en zet vervolgens het vuur wat zachter. Bak in een andere pan een omeletje van de geklutste eieren, bak de omelet bijna gaar, laat hem afkoelen en snijd in dunne reepjes.
Serveer de nasi op het bord. Strooi de reepjes omelet eroverheen en wat van de gehakte bladselderij. Maak af met nog wat sambal, niet te missen als je van pittig houdt!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.