Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pannenkoeken gevuld met kikkererwten
Lekkere en snelle pannenkoeken met een gezonde vulling

Voor 4 personen

Ingrediënten  
Beslag:
400 gram (boekweit)meel
4 eieren
600 gram melk
5 gram zeezout

Vulling:
200 gram kikkererwten
8 lente-uien
2 rode paprika
300 gram paddenstoelen mix
16 snoeptomaatjes
200 gram winterpostelein
1-2 rode peper
2 teen knoflook
3 theelepels paprikapoeder
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel korianderpoeder
4 eetlepels Crème Fraiche
Zout & peper
2 Limoenen (sap)  

Bereiding
Snijd de paddenstoelen, lente-uien, paprika’s, rode peper(s), knoflooktenen fijn. Snijdt de tomaatjes in vieren, giet de kikkererwten af en spoel de winterpostelein schoon.
Meng in een kom 400 gram boekweitmeel, 4 eieren, 600 gram melk en 5 gram zeezout. Voeg niet in één keer de melk toe, maar doe dit in beetjes. Zo voorkom je dat het gaat klonteren. Meng daarna het het paprikapoeder, het kerriepoeder en het korianderpoeder door het beslag heen.
Bak de pannenkoeken in een koekenpan en bak in een andere koekenpan alle groenten behalve de kikkererwten, tomaatjes en winterpostelein. Breng de groentes op smaak met wat zout en peper. Voeg op het laatst de kikkererwten en tomaten toe. Proef nogmaals en breng het lekker op smaak met wat olijfolie, zout, peper en limoensap.
Maak nu de borden op en vul de pannenkoekjes met de gebakken groentes en garneer met postelein en crème fraîche.
TIP: als je wat knoflook poft, kun je deze door de crème fraîche mengen, dat geeft extra smaak.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.