Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Panzanella en Pastatta
Twee heerlijke Italiaanse lekkernijen voor op de zomerse dag

Voor 4 personen  

Ingrediënten
Voor de panzanella:
200 gram oude ciabatta
600 gram rijpe tomaten, grof gehakt
Zeezout
Zwarte peper
1 handje kappertjes
1 rode ui, gesnipperd
280 gram gegrilde paprika, grof gehakt
8 ansjovisfilets, fijngesneden (optioneel)
Rode wijnazijn
Olijfolie
Verse basilicum  

Voor de pastatta:
300 gram gekookte pasta (eventueel met pastasaus erdoorheen)
200 gram spitskool pittige worst (optioneel)
4 eieren
1 hand gesneden peterselie
40 gram geraspte kaas
Zonnebloemolie  

Bereiding
Voor de panzanella scheur je de ciabatta ruw in reepjes van 3cm breed, deze leg je daarna op een warme plek op een bakplaat gedurende 30 minuten.
Ondertussen mix je de tomaten in een kom met wat zout en peper. Je wast de kappertjes en knijpt ze goed uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt. De kappertjes voeg je dan toe aan de kom met tomaten samen met de rode ui, paprika’s, ciabatta en ansjovis (indien je die gebruikt).
Mix het allemaal goed door met je handen en voeg daarna 2 eetlepels rode wijnazijn en 6 eetlepels olijfolie toe. Proef de panzanella en voeg, indien nodig, nog wat extra zout, peper, azijn of olijfolie toe.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg ze toe aan de salade. Schep alles nog een keertje goed om en zet weg tot gebruik.  

Voor de pastatta is het ideaal als je wat restjes pasta overhebt, ook als er al pasta saus overheen zit. Zo niet, dan moet je wat pasta even afkoken zoals op de verpakking vermeld staat. Verwarm ook de oven voor op 180 graden.
Snijd eerst de spitskool fijn en bak deze in een ovenvaste koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Als je wil, kun je hier wat pittige worst meebakken.
Kluts dan de eieren los en roer hier de peterselie, wat zout, geraspte kaas en zwarte peper door. Wees niet te zuinig met het zout!
Roer nu op het vuur de gekookte pasta door de spitskool en doe hier een klein beetje vocht bij. Als het vocht verdampt is, giet je het eiermengsel over de pasta. Bak dit ruim vijf minuten tot het geheel aan de onderkant knapperig wordt. Daarna zet je de pan in zijn geheel in de oven gedurende 5 minuten tot het ei mooi gestold maar niet droog is!
Haal de pan uit de oven met een goede ovenwand en flip hem om boven een groot bord en serveer de pastatta samen met de panzanella.  
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.