Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Runderconsommé  

Voor 4 personen

Ingrediënten  
2000 ml water
1 kg magere runderlap
1 grote winterpeen
1 grote ui, 2 kleinere mag ook
5 kruidnagels
2 stengels bleekselderij
Paar blaadjes foelie (niet te zuinig, dit is een heel belangrijk onderdeel!)
2 teentjes knoflook, gepeld, heel
3 bouillon blokjes rund
1 bosui/lente-ui (voor garnering)
Zout en peper  

Extra benodigdheden: Kaasdoek (neteldoek, passeerdoek),  

Bereiding
Verwarm je oven voor op 90 graden.   Snij de wortel, ui en bleekselderij grof. Doe daarna alles behalve de bosui in een grote pan. Zet de pan in de oven voor 24 uur. (met bijvoorbeeld 18 uur kom je er natuurlijk ook wel, maar hoe langer, hoe lekkerder!).
Laat de soep afkoelen tot ie niet meer heet is, dan kun je hem gaan zeven.  
Haal de grote stukken vlees en groente met een schuimspaan uit de soep. Proef en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Later kun je dit niet meer doen omdat je het dan in je heldere bouillon ziet zitten. Maak je kaasdoek nat en leg in een vergiet. Zet het vergiet in een pan die groot genoeg is om de soep op te vangen. Giet je soep door de doek en laat de zwaartekracht zijn werk doen. Als je gaat forceren, dus je groenten en vlees door de doek duwen, is je consommé niet helder meer, en dat proberen we juist te voorkomen.  
Verwarm je consommé zonder hem aan de kook te brengen. Snij de bosui in fijne ringetjes, schenk de consommé in je kommen en maak af door er wat bosui in te strooien.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.