Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Saffraanrisotto met gamba's
Een heerlijk geurige en kleurige saffraanrisotto

Voor 4 personen

Ingredienten
1000 ml groentebouillon
400 gram risottorijst
2 sjalotjes
1 spaanse peper
1 limoen
1 teentje knoflook 
2 envelopjes saffraan (0,1 gram)
8 grote gamba’s (schoongemaakt)
1 klontje boter
4 el olijfolie
100 milliliter witte wijn
100 gram Parmezaanse kaas
Half bosje bieslook
1 bakje daikon cress (optioneel)
1 bakje chilli cress ( optioneel)  

Bereiding
Zet een pan op met de bouillon op het vuur of, als je een bouillonblokje gebruikt, een pan met water. Indien je een bouillonblokje gebruikt, verkruimel je deze boven de pan met water en roer de bouillon door. Wacht tot de bouillon kookt en zet daarna het vuur laag.
Verhit de olijfolie samen met de boter in een grote pan en fruit hierin de sjalotjes, Spaanse peper en de knoflook aan tot de geuren vrijkomen en de ui glazig begint te worden. Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glazig beginnen te worden en voorzien zijn van een laagje vet.
Voeg de wijn toe aan de pan, roer de rijst even door en wacht tot de wijn volledig is opgelost. Roer in een kommetje de saffraan met een klein beetje water tot het water begint te kleuren. Voeg dit vervolgens toe aan de rijst en roer dit door tot de rijst mooi geel begint te kleuren.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, hier kun je het beste een soeplepel voor gebruiken. Laat de rijst de bouillon opnemen voordat je er weer een schep nieuwe bouillon bij doet. Dit alles doe je op een middelhoog vuurtje zodat de risotto niet te hard kookt, maar lekker pruttelt. Terwijl je de risotto aan het maken bent, bak je in een andere pan de garnalen met een beetje olijfolie en boter tot ze mooi oranje gekleurd zijn en gaar zijn.
Zodra de risotto gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas toe en roer je dit door de rijst zodat het een lekker smeuïg gerecht wordt.
Serveer de risotto op een mooi diep bord en leg twee gamba’s per persoon op de risotto. Voeg ook een beetje limoensap en limoenrasp toe voor een frisse smaak en maak het af met wat daikon cress, chilli cress en vers gesneden bieslook.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.