Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Acties

Spicy feta brûlée
Crème brûlée met een twist!

Ingrediënten  
400 gram imitatiefeta  
500 gram rode puntpaprika’s  
2-4 groene jalapeño’s (2 voor mild, 4 voor heet)  
4-6 el fijne kristalsuiker 

Bereiding  
Verwarm de oven voor op 250 graden. Ontdoe de paprika’s en jalapeño’s van hun steeltjes en rooster ze 25 minuten in de oven. Keer ze halverwege om. Laat afkoelen.   
Pureer de paprika’s en jalapeño’s (beide inclusief pitjes en zaadlijsten) apart in de keukenmachine. 
Laat de paprikapuree een tijdje uitlekken in een fijne zeef.   
Mix in een keukenmachine de feta en paprikapuree tot een gladde moes. Voeg de jalapeñopuree in porties toe en proef of de feta niet al te spicy wordt. Laat de moes een paar uur opstijven in de ijskast.   
Verdeel de moes over 6 ondiepe eenpersoonsovenschaaltjes en strijk met een theelepel de bovenzijde glad. Bestrooi met een dun laagje suiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrander of, bij gebrek aan zo’n handig ding, vlak onder de gloeiend hete ovengrill. Laat eventjes afkoelen.   
Serveer met een warm broodje.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.