Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Acties

Stoofpeertjes met brie en walnoten  
De combinatie van stoofpeer met kaas is er een om nooit te vergeten!

Ingrediënten  
1 kg stoofperen 
250 ml rode wijn 
75 gram fijne kristalsuiker 
200 gram ongebrande walnoten   
200 gram brie
1 steranijs 
1 gedroogd laurierblad 
3 kruidnagels 
1 sinaasappel 

Bereiding
Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snij een klein plakje van de onderkant van de peertjes zodat ze rechtop blijven staan. Zet de peertjes rechtop in een flinke pan en voeg de wijn toe. Vul de pan aan met water zodat ze precies tot de steeltjes onder staan. 
Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel, probeer zo min mogelijk wit mee te schillen, dat is bitter. Doe de schillen, suiker, steranijs, laurierblad en kruidnagels bij je peren en stoof dit ongeveer een uur.   Haal je peren uit de pan en zet apart. Zeef het overgebleven vocht in een saus-pannetje en breng aan de kook. Kook het in tot ongeveer de dikte van een siroop. Hoe langer je het inkookt, hoe meer smaak het krijgt!   
Snij je stoofperen in kwarten en snij een paar plakjes brie. Leg ze samen op een bord en giet je ingekookte stoofperensap er over. Maak af door de walnoten er over te verkrummelen met je handen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.