Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Vlamworstenbroodjes
Zelfgemaakte worstenbroodjes voor tijdens carnaval

voor 20 vlam worstenbroodjes   

Ingrediënten
Voor het deeg
200 ml volle melk (op kamertemperatuur)
500 gram patentbloem (en een beetje extra voor bestrooien van je aanrecht)
10 gram droge gist (of 25 gram verse gist als je die kunt vinden)
10 gram zout
10 gram witte basterdsuiker
75 gram boter (op kamertemperatuur)
50 gram margarine (op kamertemperatuur)
Ei om mee te bestrijken

Voor de vlam-worst-vulling
750 gram varkensgehakt
2 eieren
75 gram paneermeel
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gemalen komijnzaad
2 tl cayennepeper
2 tl chilivlokken
Een paar (of heel veel) druppels tabasco naar smaak
Zout en peper  

Extra benodigdheden
Bakpapier
Eventueel een deegmixer  

Bereiding
We beginnen met het deeg. Mix eerst de droge ingrediënten in de deegmixer en voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Laat de mixer draaien tot je een mooi elastisch deeg hebt. Mocht je geen deegmixer hebben, meng dan de droge ingrediënten in een grote kom en kneed het goed door terwijl je de melk beetje bij beetje toevoegt tot een glad deeg.
Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en leg het deeg op het aanrecht om te verdelen in 20 gelijke stukjes. Deel het deeg eerst in kwarten en elk kwart daarna in vijf gelijke delen. Rol ze op tot mooie ronde balletjes en leg deze op wat bakpapier. Laat de balletjes 30 minuten rijzen op een warme plek.  

Doe het gehakt in een grote kom, voeg alle ingrediënten toe, kneed het tot een gladde worstvulling en verdeel het in stukjes van 30 gram. Rol die stukjes in de vorm van een worstje en leg apart.
Plet met de hand, na het rusten van het deeg, elk bolletje uit tot een ovaal en leg een er worstje bovenop in het midden.
Vouw de uiteinden van de lange kant over het worstje en daarna de zijdes. Zorg dat het deeg niet overlapt maar wel echt goed aansluit. Rol de broodjes nog een beetje in vorm en leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.
Klop het ei los (eventueel met wat zout) en bestrijk het broodje voor de eerste keer. Laat nu nog een keer op een warme plek 60 minuten rijzen. (bewaar de rest van je losgeklopte ei afgedekt in de koelkast, dat heb je nog een keer nodig straks. Verwarm je oven nu voor op 220 graden.
Bestrijk de broodjes, nadat ze voor een tweede keer gerezen hebben, nog één keer met losgeklopt ei en bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.  
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.