Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Witte aspergestoof
met krokant gebakken aardappelen en een spinaziekokossaus

Voor 4 personen  

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 wortelen, in plakjes van 1 cm
1 stuk verse gember, fijn gesneden
1 Spaanse peper, fijn gesneden
500 gram asperges (zo vers mogelijk)
1 broccoli
2 blikken kokosmelk
2 volle handen verse spinazie
4 bonken aardappelen (kruimig)
Zout en peper
Olijfolie
Kokosolie
Klontje roomboter
Handje cashewnoten (gebruneerd)
2 limoenen
0,25 bosje koriander
0,25 bosje munt
2 el Griekse yoghurt  

Extra benodigdheden: blender  

Bereiding

Hoe weet je nou of je echte verse asperges hebt? London heeft een goede tip hiervoor: Als je 2 asperges over elkaar wrijft, moeten ze een “squeaky” geluidje maken. Doen ze dat? Dan zit je goed!
Eerst schil je de asperges en snijd je de kontjes eraf. Dan snijd je de asperges in 2cm lange staafjes en daarna schil je de wortelen en snijd je ze in plakjes van 1cm.
Snipper de uitjes, knoflook, gember en Spaanse peper en maak je kleine roosjes van de broccoli. Zodra dit klaar is zet je een grote wok pan op het vuur en verhit je hierin een beetje olie. Als de olie warm is, fruit je eerst de ui, knoflook, gember en Spaanse peper, daarna voeg je de asperges toe. Bak alles even aan en voeg dan de wortelen toe. Roer alles gedurende een paar minuten om.
Zet ondertussen een pan met ruim water en zout op en een bak met ijswater klaar. Zodra het water kookt, ga je de broccoli kort blancheren om het daarna meteen in het ijswater te leggen. Hierdoor blijft de broccoli knapperig en mooi groen.
Blender de spinazie en de kokosmelk in de blender tot een groenmengsel en voeg dit toe aan de groentes. Zet het vuur lager en laat alles lekker pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Vlak voor het serveren doe je de broccoli erbij en breng je het geheel op smaak met wat peper en zout.
Snijd de aardappels in partjes en kook ondertussen de aardappelen kort. Bak ze daarna lekker krokant in de pan met wat kokosolie en boter en breng het daarna op smaak met zout en peper.
Maak het gerecht af door alles te serveren samen met wat partjes limoen, noten, verse kruiden en Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.