Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Wortelsoep met gember en kurkuma  
Een zoet soepje tegen de griep.

Voor 4 personen

Ingrediënten  
1 kg winterpeen
1 stukje verse gember van ongeveer 1,5 centimeter
2 theelepels kurkuma
1 teen knoflook
1 witte ui
1500 ml groentebouillon
1 bosje koriander (optioneel)
125 ml creme fraiche
Olijfolie
Zout en peper  

Bereiding
Was en schraap de wortelen schoon en snij in grove stukken. Snij de ui, knoflook, gember en koriandersteeltjes klein. De korianderblaadjes niet weggooien, die gebruik je om mee te garneren aan het einde. Zet een soeppan op laag vuur, voeg een scheut olijfolie en de ui toe. Voeg na een minuutje de wortel, kurkuma, gember en knoflook toe en laat allebei zachtjes aanfruiten voor 5 minuten. Voeg de bouillon toe totdat de groente nét aan onder staan. Kook de soep tot de wortel gaar is. Zet een staafmixer in je pan en mix alles tot een mooie lobbige soep.  
Schep de soep in kommen en doe in elke kom een dotje creme fraiche en maak af met een paar blaadjes koriander en een paar druppels olijfolie.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.