Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Appeltaart met honing
De klassieke appeltaart met een honingtwist.

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 400 gr bloem + extra
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 250 gr koude boter + extra voor invetten
  • 1 ei
  • 8 – 10 appels (Jonagold of Goudrenette)
  • 1 el kaneel
  • 3 el paneermeel
  • 4 el honing

Eventueel:

  • 250 ml ongezoete slagroom
  • 30 ml honing  

Bereidingswijze:

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de bloem met 200 gram suiker en het zout in een grote mengkom. Snijd met twee messen de boter erdoor tot je een kruimelig deeg hebt. Splits het ei. Voeg het eiwit en de citroenrasp toe aan de mengkom en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.  

Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in dunne partjes. Besprenkel de appel met een beetje citroensap en honing en bestrooi de rest van de suiker en de kaneel. Als je zoetere appels gebruikt, zoals jonagold kan je de suiker ook achterwege laten.  

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrijk dat met extra boter.  

Rol twee derde van het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van 8 millimeter dik. Bekleed hiermee de bodem en de rand van de springvorm. Bestrooi de bodem met paneermeel (zodat de bodem krokant blijft) en verdeel de appel erover. Rol de rest van het deeg uit tot een vierkante lap van 4 millimeter dik. Snijd er lange repen van 1 centimeter breed van en bestrijk het deeg met eidooier. Bak de taart in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Laat de appeltaart afkoelen in de vorm.  

Tip: Klop de slagroom stijf met honing voor een lekkere honingsmaak.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.