Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Focaccia met witte bonen-paprika dip
Vers gemaakte focaccia met een heerlijke dip!

Ingrediënten:

 Focaccia

  • 500 g sterk wit broodmeel, plus extra
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 300 ml lauw water
  • Olijfolie
  • Extra vierge olijfolie  

Witte bonen-paprika dip:

  • 175 gekookte cannellini bonen
  • 1 gegrilde paprika (kan uit pot)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 ËšC

Doe het meel en een ½ eetlepel zeezout in een grote kom en maak een put in het midden. Voeg de gist toe aan het lauwe water en meng met een vork. Laat dit een paar minuten staan en giet het, wanneer het begint te schuimen, langzaam in de put en meng het met een vork terwijl je giet.  

Zodra alle ingrediënten samenkomen, kneed je krachtig gedurende ongeveer 5 minuten tot je een zacht, veerkrachtig, zacht deeg hebt. Vet een grote kom licht in met wat olijfolie en leg het deeg in de kom. Bestuif met een beetje extra bloem, dek af met een theedoek en laat 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het in grootte is verdubbeld.  

Terwijl het deeg rijst, bereid je de dip. Doe alle ingrediënten van de dip in de keukenmachine tot er een glad mengsel ontstaat. Je kunt de dip verdunnen met water als deze te dik is. Breng de dip op smaak met zout en peper en wat citroensap. Serveer met vers afgebakken focaccia.    

Stamp zodra het deeg is gerezen, op een bakplaat en spreid het uit om de lade te bedekken. Duw ongeveer op het deeg als een piano om veel ruwe dipjes en putjes te maken. Laat vervolgens het nog 20 minuten rijzen, bak het dan 20 minuten, tot het goudbruin is en in het midden zacht.

Eetsmakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.