Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Harissakip met wortel, venkel, krieltjes, harissa mayonaise en Catalaanse aioli
Crispy chicken met de heerlijkste ovengebakken groente en homemade sauzen.

Ingrediënten:

  • 500 gr winterpeen, geschild en in repen
  • 400 gr krieltjes
  • 1 venkel, in 8 kwarten
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 75 gr panko (Japans broodkruim)
  • 400 gr kippendijen, in beetklare stukken
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl harissa
  • Olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwart peper    

Bereidingswijze           

Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de wortels, krieltjes en venkel in een bakblik en meng met een scheutje olijfolie, koriander en zout. Rooster 20 á 25 minuten, draai halverwege om.

Meng de gerookte paprikapoeder, cayennepeper en zout met de panko. Haal ieder stukje kip eerst door het losgeklopte ei en daarna door het panko-mengsel. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip met een klein beetje olijfolie in ongeveer 5 á 7 minuten gaar en goudbruin. Keer regelmatig om. Roer ondertussen de mayonaise en harissa door elkaar.   

Serveer de groente samen met de dressing, gebakken kip en harissa mayonaise.

Catalaanse aioli

Ingrediënten:

  • 6 tot 8 tenen verse knoflook
  • 150 ml olijfolie
  • Snuf zout  

Bereidingswijze:

Pel de tenen knoflook. Doe ze in een vijzel en stamp ze voorzichtig stuk. Voeg wat olijfolie toe en blijf wrijven/stampen met de vijzel tot er een papje ontstaat. Voeg nog wat olijfolie toe en blijf vijzelen. Je zult zien dat de olijfolie en de knoflook binden tot een mooie, beetje transparante saus. Als je meer olijfolie toevoegt wordt de saus dunner. Serveer met de kip, groente en harissa mayonaise.    

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.