Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
London's borrelplank
London's borrelplank is rijk aan verschillende soort kaas, worst ham en meer!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 4 sneetjes krentenbrood
  • 6 el appelstroop
  • 1 wortel in dikke reepjes
  • 1 bleekselderij in dikke reepjes
  • 150 gr Manchego kaas
  • 5 verse vijgen
  • 150 gr Parma ham
  • 8 soepstengels
  • 150 gr camembert
  • 150 gr blauwe kaas
  • 75 gr chorizo worst
  • 150 gr salami, in plakjes gesneden 
  • Takje druiven
  • Handje groene olijven
  • Handje walnoten
  • Handje frambozen

Bereidingswijze:

Snijd de sneetjes meergranen- en krentenbrood schuin doormidden. Besmeer het meergranenbrood met de appelstroop. Snijd de manchego kaas in plakken. Snijd de vijgen in kwarten. Pak een grote borrelplank en verdeel de manchego kaas erop. Wikkel de parmaham om de soepstengels en leg deze samen met verse vijgen op de plank. Verdeel de appelstroop over de manchegokaas en bedruip ook de vijgen ermee. Verdeel ook de reepjes wortel en bleekselderij op de plank.

Snijd de camembert doormidden en leg deze ook op de plank, net als de blauwe kaas, chorizo, salami, krentenbrood, druiven, olijven, walnoten, kerrie macadamianoten en frambozen. Het borrelplankje is bijna af. Hieronder volgt een recept van een kruiden smeerkaas dat er heerlijk bij past.

Kruiden smeerkaas

  • 250 gr roomkaas (of geitenkaas)
  • 50 gr verse peterselie
  • 50 gr  bieslook
  • 30 ml zoete (of gewone) chilisaus
  • 15 ml sojasaus
  • 1 tl mayonaise
  • 1 tl gemengde verse peper of cayennepeper

Bereidingswijze:

Hak de kruiden fijn en meng samen met de sauzen en specerijen. Voeg  dit toe aan de roomkaas en meng alles goed. Laat tenminste 2 uur in de koelkast staan om de smaak goed te mengen. Gebruik als spread voor op brood of toastje op de borrelplank.

Eet smakelijk!    

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.