Vrije tijd

Zo behoud je het vakantiegevoel in Nederland

Ondertussen is iedereen weer terug van vakantie en dat is toch altijd even acclimatiseren. Je verlangt alweer naar die mooie wandelgebieden, bijzondere zonsondergangen of die heerlijke wijn. Het liefst neem je daar geen afscheid van. Maar hoe krijg je nou dat vakantiegevoel in eigen land?

Marleen Brekelmans, onze leuke vrijetijdsexpert heeft drie top plekken voor je uitgezocht waar je, in eigen land, je toch weer eventjes waant in het buitenland. En ja, dat kan écht door deze heerlijke tips. 

Picknick tussen de wijngaarden

Want levensgenieters opgelet: hier word je meteen gelukkig van. In de Amsteltuin kan je picknicken in een wijngaard. En dat gewoon in Amstelveen, in dit geval 'Amstelvin'. Je reserveert een mand met hapjes en wijn, zoekt een plekje in de wijngaard en genieten maar. Vive la France op Nederlandse bodem. Want je kunt zelfs Nederlandse wijnen proeven. Deze wijnen worden steeds bekender én beter van kwaliteit. Wil je meer weten over de wijnen van de Amsteltuin? Reserveer dan direct een rondleiding. Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere plek en boek meteen een plekje. 

Al het lekkers uit Italië

Wilde je eigenlijk geen afscheid nemen van jouw heerlijke vakantie in Italië? Herbeleef je vakantie en maak een wandeling in de omgeving van Eys in Zuid-Limburg, waar een rijtje cipressen en de heuvels je het gevoel geven in Toscane te zijn. Wil je het Italië-gevoel optimaal beleven? Breng dan ook meteen een bezoek aan de Eyserhalte. Deze delicatessenzaak is een smaakvol paradijs met streekproducten en lekkers uit Italië. Schuif aan op het terras of in de winkel voor de lunch en proef zelf hoe lekker het allemaal is. Elk product is met zorg en aandacht uitgezocht. Bij de Eyserhalte draait het namelijk om de 3 G's: gezond, gemak en geluk. 

Op z'n Frans

Om het vakantiegevoel op en top te krijgen mag een overnachting bij het 'Gasterie de lieve hemel' niet ontbreken. Hier logeer je met het gevoel van Frankrijk. Het hotel is volledig ingericht met brocante spullen die jarenlang zijn verzameld op Franse markten. Daarnaast importeren de eigenaren zelf wijn vanuit Frankrijk, rechtstreeks vanaf de wijnboeren. Schuif aan voor het diner, luister naar de Franse chansons, proef de hemelse wijn en waan je voor even in Frankrijk. Enthousiast? Boek dan hier dat heerlijke verblijf. 

 

Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.