Diede de Groot

Rolstoeltennisster
Met de winst op de US Open sleepte rolstoeltennisster Diede de Groot de Golden Grand Slam binnen. Ze heeft afgelopen kalenderjaar op alle grote toernooien de winst binnengehaald. Dit was naast de US Open ook op Wimbledon, Roland Garros, de Australian Open en de Paralympische spelen. Ze is bij ons in de studio om te vertellen over deze unieke prestatie die sinds 1998 (!) al niet meer behaald is en over haar rol als ambassadeur bij de Esther Vergeer Foundation.

Toen Diede werd geboren bleek al snel dat haar rechterbeen niet even lang was als haar linkerbeen. Hierdoor is ze al haar hele leven afhankelijk van een prothese. Toen Diede 7 was wilde ze graag op tennnis, maar omdat ze in het dagelijks leven niet afhankelijk is van een rolstoel was rolstoeltennissen best een grote stap. Als professioneel speelster maakte ze haar debuut op de Olympische Spelen in Rio 2016 en al snel volgden verschillende Grand Slam titels. 

Naast rolstoeltennisster is Diede ook ambassadeur van de Esther Vergeer Foundation. Deze stichting maakt sporten voor kinderen met een beperking makkelijker en toegankelijker op de gewone vereniging. 

Bron foto: Paul Raats