Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hidde's zomerse kiwitaart en kiwi mojito
Hidde gaat aan de slag met kiwi's en maakt een bijzonder taartje en een originele cocktail.

Bodem:

Ingrediënten: 

  • 200 g poedersuiker
  • 300 g bloem
  • 100 g boter    
  • 5 g zout
  • 50 g ei

Bereidingswijze: 

Meng alles door elkaar tot een mooi deeg en bekleed hiermee de vorm. 

Financier:

Ingrediënten: 

  • 125 g boter
  • 125 g amandelpoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 125 g bloem
  • 150 g eiwit

Bereidingswijze: 

Smelt de boter. Roer de amandelpoeder, poedersuiker en bloem door elkaar. Voeg het eiwit toe, gevolgd door de gesmolten boeter. Giet in de bodem en bak af op 180 graden in circa 20 minuten. 

Slagroom:

Ingrediënten: 

  • 150 g slagroom
  • 20 g suiker
  • Kiiw's

Bereidingswijze:
Klop stijf, spuit of smeer over de bodem en beleg met plakjes kiwi. 

 
Ingrediënten: 

  • 250 g geschilde Zespri Green kiwi’s
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 50 g rum (optioneel)
  • 300 g koolzuurhoudende frisdrank met citrusvruchtensmaak
  • 4 limoenen
  • Munt of pepermunt
  • Gemalen ijs
 
Bereidingswijze: 
 
Mix de Zespri Green kiwi’s en de rum in een breed glas met behulp van een staafmixer en zet het weg.
 
Verdeel de suiker, munt, en de in schijfjes gesneden limoen over twee glazen. Pers de limoenschijfjes voorzichtig uit met behulp van een citroenstamper om te voorkomen  dat het glas breekt. Roer het vrijgekomen sap om met de muntbladeren, zodat de suiker gedeeltelijk oplost.
 
Verdeel de kiwi’s met de rum over de twee glazen, meng het geheel en vul het aan met een ruime hoeveelheid gemalen ijs.

 Voeg frisdrank toe totdat het glas vol is.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.