Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Koude komkommersoep met tahini en pittige pompoenpitten
Deze koude soep is gemaakt van verse komkommers, kruiden en tahini. Erboven op worden pttige pompoenpitten gestrooid. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Falastin van Sami Tamimi and Tara Wigley.

Ingrediënten:

  • 3 grote komkommers (1kg), geschild
  • 65 g tahini
  • 2 eetl. olijfolie, plus extra voor erbij
  • 2 (bio)citroenen: 2 theel. rasp en 60 ml sap
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 10 gr dille, grofgesneden
  • ¾ theel. aleppo-chilivlokken
  • 100 g ijsblokjes
  • 20 g muntblaadjes
  • 20 g peterselieblaadjes, grof gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes van ½ cm
  • Zout en peper

Pittige pompoenpitten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 40 g pompoenpitten
  • 1 theel. gemalen komijnzaad
  • ¼ theel. chilivlokken

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten voor de pittige pompoenpiten met 1/8 theelepel zout in een kleine hapjespan en zet hem op halfhoog vuur. Bak de pompoenpitten onder regelmatig roeren tot ze licht kleuren en poffen. Schud de pitten in een kom en laat ze afkoelen. 

Snijd een stuk van circa 80 gram van de komkommer af en halveer dat overlangs. Schraap de zaadjes eruit (doe deze bij de ingrediënten die straks gepureerd gaan worden), en snijd de stukken komkommer in blokjes van 1 cm. Zet ze opzij. Snijd de rest van de komkommer in blokjes van 2 cm en doe ze met tahini, olie, citroenrasp, citroensap, knoflook, dille, aleppo-chiliblokken, ijsblokjes, de helft van de munt, de helft van de peterselie, 1 theelepel zout en een flinke draai zwarte peper in een blender. Mix alles in ongeveer 2 minuten mooi glas en zet de soep tot gebruik in de koelkast. 

Verdeel de soep over vier diepe borden en schep de blokjes tomaat en achtergehouden komkommer erover. Snijd de overgebleven muntblaadjes in reepjes en strooi iets over elk bord soep met de overgebleven peterselie, enkele dillenaaldjes en de pittige pompoenpitten en besprenktel tot slot met wat olie.

 Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.