Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Recepten
Pavlova met crème Suisse en rood fruit
Hidde maakt een klassieke Pavlova crème Suisse met rood fruit. Een lekker toetje om bijvoorbeeld een barbecue af te sluiten.
Recepten
Geroosterde brioche met een salade van rivierkreeftjes
Klaas vult een heerlijk brioche broodje met riverkreeftjessalade met cocktailsaus.
Recepten
Crostini's en watermeloensap met passievrucht
Bij een barbecue hoort een fris drankje! London maakt watermeloensap met passievrucht bij zijn crostini's.
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Recepten
Fettuccine al fredo met bimi en hoemoes
Klaas is creatief met hoemoes en maakt een romige fettuccine met bimi.
Recepten
Makreelpakketjes van de barbecue en gepofte aardappel
Een vers visje en wat smaakmakers in een pakketje op de barbecue: heerlijk.
Recepten
Hidde's zomerse kiwitaart en kiwi mojito
Hidde gaat aan de slag met kiwi's en maakt een bijzonder taartje en een originele cocktail.
Recepten
Gegrilde mais met misoboter en gelakte aubergine op de barbecue
Hugo vond het tijd voor wat interessante groente op de barbecue. Mais in een kruidige misoboter en aubergine in teryjakisaus eisen de aandacht zeker op.
Recepten
Broodje gegrilde kippendij met atjar
Klaas maakt gestoomde broodjes met gemarineerde en gegrilde kip met zelfgemaakte, frisse atjar.
Recepten
Hugo’s Picknickmand
Hugo geeft inspiratie voor een goed gevulde picknickmand. Een broodje, een salade en een soepje: laat de zon maar schijnen!
Recepten
Paksoi Curry met kiwi chutney
London maakt een smaakvolle kiwi chutney voor bij zijn Paksoi curry.
Recepten
Arepas Reina Pepiada
Hugo maakt zelf Arepa's: broodjes gemaakt van maismeel. De vulling van de broodjes is met avocado en kip en heet Reina Pepiada.
Doe maar lekker vegetarisch
Koude komkommersoep met tahini en pittige pompoenpitten
Deze koude soep is gemaakt van verse komkommers, kruiden en tahini. Erboven op worden pttige pompoenpitten gestrooid. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Falastin van Sami Tamimi and Tara Wigley.
Recepten
Gentse Waterzooi
Een begrip in heel België en dé specialiteit van Gent: Waterzooi. Een romige soep die traditioneel met riviervissen werd gemaakt, maar waar tegenwoordig vooral kip het hoofdingrediënt van is.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.